Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
ILP-Groupille kolmas terminaali Vaalimalle

(Compiler News - 16.6.2004) Logistiikkayhtiö ILP-Group lisää varastointikapasiteettiaan Vaalimaan alueella vuokraamalla kaikki Miehikkälän maalikennekeskuksen varastotilat. Sillä on keskuksessa jo entuudestaan kaksi terminaalia. Uuden vielä tänä syksynä valmistuvan kylmän varastohallin koko on 4 000 neliötä, jolloin kokonaiskapasiteetti nousee 11.150 neliöön.

Uusi varastohalli rakennetaan Vaalimaan välittömään läheisyyteen, mutta Virolahden naapurikunnan Miehikkälän puolelle. ILP-Groupin käyttöön tulevan varastorakennuksen rakennuttaa perustettava kiinteistöyhtiö, jonka omistavat tasaosuuksin ILP, Kotkan ja Haminan Seudun Portti Oy sekä Miehikkälän kunta. Rakennustontin omistajana, haltijana ja vuokraajana on Miehikkälän kunta. Kiinteistöyhtiö on perustettu nimellä Miehikkälän konttiterminaali osakeyhtiö.

”Päätimme tehdä laajennusinvestoinnin Vaalimaalla toimipaikasta saadun hyvän asiakaspalautteen perusteella”, perustelee ILP-International Logistics Partners Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Pohjanvaara. Toisena vaihtoehtonamme oli lisätä terminaalikapasiteettiamme Mussalon satamassa sijaitsevalle 44.000 neliön tontillemme, jossa meillä on jo noin 7000 neliötä terminaalitilaa. Mussalon satamaan on kuitenkin suunnitteilla huomattava määrä uutta terminaalitilaa ja se näkyy jo hintakilpailuna, joka ei käsittääkseni ole enää terveellä pohjalla, Pohjanvaara sanoo.

Pohjanvaaran mukaan uudelle terminaalille Vaalimaalle on selvä tilaus ja sen tuoma lisäkapasiteetti on jo käytännössä myyty.

”Miehikkälän kunta on jo tätä ennen pannut alulle kaksi terminaalihanketta”, kertoo Miehikkälän kunnanjohtaja Kari Heikkilä. Edellinen terminaali valmistui samalle maa-alueelle vuosi sitten ja sen vuoraajana on Vaalimaan Liiteri Oy, joka on puolestaan vuokrannut sen ILP-International Logistics Partners Oy:lle. Hallihankkeilla kunta tavoittelee uusia työpaikkoja. Investoinnit työllistävät tällä hetkellä yli 30 henkeä ja ILP:n valmistuva halli tarjoaa vielä 10-15 uutta työpaikkaa.

Espoossa pääkonttoriaan pitävä ILP-Group toimii Suomessa jo neljällä paikkakunnalla. Yhtiöllä on myös toimipiste Moskovassa sekä tytäryhtiö Virossa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.