Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
It-yhtiö SAF listautui menestyksekkäästi Riinan pörssiin

(Compiler News - 28.5.2004) Microlinkin Latvian tytäryhtiön SAF Tehnikan osakeanti onnistui kun sijoittajat merkitsivät annin 1,7-kertaisesti. SAF listautui Riian pörssiin toukokuun 26. päivä ja osakkeen vaihto nousi ensimmäisenä pörssipäivänä noin 8,4 miljoonaan euroon. Aloituspäivän kurssilla laskettuna SAF:in markkina-arvo oli 55,5 miljoonaa euroa.

Listautumisannin järjesti Suprema Securities, joka kuuluu Evli Pankin omistamaan investointipankki Supremaan. Evli osti Virossa, Latviassa ja Liettuassa toimivan Supreman lokakuussa 2002.

SAF Tehnika pääsee mukaan Baltic 30 -listalle, josta talouslehti Äripäev on toukokuusta 1997 lähtien laskenut omaa nimikkoindeksiään. Listalla on mukana 10 vaihdetuinta osaketta kustakin Baltian maasta. Latvian osalta SAF korvaa epälikvidin Latvijas Balsamin.

SAF:in erikoisalana ovat langattoman tiedon ja puheen siirron ratkaisut. Yhtiö tarjoaa laajaa tuotevalikoimaa mobiilioperaattoreille, internet-palveluntarjoajille, julkishallinnolle ja tavallisille yrityksille.

Latvialaisella it-yhtiöllä on vientiä jo noin kahteenkymmeneen maahan. Sen uutena vientikohteena ovat kehitysmaat, joissa langattoman tiedonsiirron teknologia tarjoaa nopeita ja taloudellisia ratkaisuja erilaisiin viestintätarpeisiin.

SAF:in nimekkäimpiä asiakasreferenssejä ovat Tele2, Lattetekom, Omnitel, China Mobile, China Unicom, China Telekom ja SEB-pankkiryhmä.

SAF Tehnikan emoyhtiö Microlink on johtava it-yhtiö koko Baltiassa. Microlink teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,0 miljoonan euron yhtiökohtaisen nettotuloksen ja konsernitasolla 10,1 miljoonan euron voiton. Tulos oli yhtiön historian paras, joskin siihen vaikutti Delfi-portaalin myyminen norjalaiselle Findexalle 5,1 miljoonan euron kauppahinnasta.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.