Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Tallinna Külmhoone aloittaa jäätelönmyynnin Suomeen

(BBN - Compiler News 27.5.2004) Viron johtava jäätelönvalmistaja Tallinna Külmhoone aloittaa vientitoiminnan Suomeen. Yhtiö tuo Suomen markkinoille 13 erilaista jäätelölaatua, joita myydään Prisma-marketeissa pääkaupunkiseudulla.

Tallinna Külmhoonen myynti on kasvanut tänä vuonna rajusti. Yhtiö myi tammi-huhtikuussa kolme miljoonaa litraa jäätelöä, mikä 30 prosenttia enemmän kuin myynti viime vuonna vastaavaan aikaan.

Myös Viron toiseksi suurin jäätelönvalmistaja Balbiino laajentaa ulkomaille. Yhtiö on jo toimittanut ensimmäisen jäätelöerän Saksaan. Myynti tapahtuu aluksi pienemmissä yksityiskaupoissa, mutta Balniino tähtää supermarketjakeluun jo ensi vuonna.

Tallinna Külmhoonella on Virossa 47 prosentin markkinaosuus ja Balbiinolla 41 prosentin osuus. Kolmas merkittävämpi valmistaja on Ingman Jäätised. Viron jäätelömarkkinat ovat jo jaetut päävalmistajien kesken ja uutta kasvua on jatkossa haettava ulkomailta.

Tallinna Külmhoone on Liettuan Kaunasissa toimivan Kauno Pieno Centrasin (KPC) Viron tytäryhtiö. Jäätelö- ja pakasteruokatuotteisiin erikoistunut KPC toimii Viron ohella myös naapurimaan Latvian markkinoilla.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.