Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
IVY-maiden immateriaalivaikuttajasta Antti Papulasta patenttineuvos

(Compiler News - 26.5.2004) Tasavallan presidentti on myöntänyt patenttineuvoksen nimen ja arvon Papula Oy:n hallituksen puheenjohtajalle, diploomi-insinööri Antti Papulalle. Tämä on neljäs Suomessa myönnetty patenttineuvoksen arvo.

Antti Papulan vuonna 1975 perustama Papula Oy on kasvanut yhden miehen patentti- ja tavaramerkkitoimistosta noin 80 hengen asiantuntijaorganisaatioksi Suomessa ja entisen Neuvostoliiton alueella. Suomessa yhtiön palveluksessa on noin 40 henkeä. Yhtiön kotimaan liikevaihto oli viime vuonna noin yhdeksän miljoonaa euroa ja se kuuluu alan kolmen suurimman yrityksen joukkoon Suomessa.

Erityisen merkittävänä on pidetty Antti Papulan toimintaa Neuvostoliitossa ja myöhemmin entisen Neuvostoliiton alueelle syntyneissä valtioissa. Papula ryhtyi 1980-luvun loppupuolella yhteistyöhön Leningradin Valtiollisen Teknillisen Yliopiston kanssa ja Neuvostoliiton patenttiviraston Leningradin paikallisosaston kanssa. Tämä johti yhteisyrityksen, Nevinpatin perustamiseen Leningradissa.

Vuonna 1991 Neuvostoliiton patenttivirasto katsoi olevansa jäävi jatkamaan yhteistyötä ja irrottautui yhteisyrityksestä. Sen tilalle tuli kokeneita venäläisiä patentti- ja tavaramerkkiasiamiehiä. Neuvostoliiton hajottu vuoden 1991 lopulla Antti Papula loi nopeassa tahdissa hyvät suhteet kaikkiin 15 uuteen valtioon, joista neljään hän perusti Nevinpat-toimiston.

Nevinpatista on kehittynyt Venäjän ja koko entisen Neuvostoliiton alueen immateriaalioikeuksien asiantuntija. joka pystyy tarkkaan seuraamaan uusissa valtioissa tapahtuvaa nopeata immateriaalilainsäädännön kehitystä ja raportoimaan siitä läntiselle yritysmaailmalle. Toiminnan laajuutta kuvaa se, että entisen Neuvostoliiton alueen yhdeksän valtion yhteiseen Euraasian patenttivirastoon vuosittain jätetyistä hakemuksista Nevinpat hoitaa jopa kymmenen prosenttia.

Papulan ja Nevinpatin saavuttamasta kansainvälisestä arvostuksesta kertoo yhtiöiden asiakaskunta, johon kuuluvat muun muassa ABB, Alcatel, Akzo Nobel, AstraZeneca, Alstom, BASF, Bayer, Bridgestone, Danfoss, General Electrics, Marconi, Seiko, Siemens, Sony ja Sun Microsystems.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.