Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Suomen Posti osti sähköisen laskutuksen palveluyrityksiä Baltiassa

(Compiler News - 13.5.2004) Ruotsin Postin tytäryhtiö Swegiro on myynyt Suomen Postille Viron, Latvian ja Liettuan johtavat sähköisen dokumentinhallinnan ja tulostuksen yritykset.

Kaupassa Suomen Posti -konsernille siirtyvät Virossa Eesti Maksekeskuse AS, Latviassa Nacionalais Maksamuje Centras A/S ja Liettuassa Nacionalinis Atsiskaitymu Centras UAB. Näiden kolmen yhtiön yhteenlaskettu vuosiliikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa. Ostetuissa yhtiöissä työskentelee yhteensä 100 henkilöä.

Virossa Suomen Posti omistaa ennestään AS Eesti Elektron Postista 49 prosenttia. Tämä yritys säilyy nyt toteutetun kaupan jälkeenkin Suomen Postin osakkuusyhtiönä.

Ostetut yhtiöt ovat digitaalin tulostuksen, dokumenttien hallinnan ja verkkolaskuoperoinnin markkinajohtajia omissa maissaan. Yhtiöiden suurimpia asiakkaita ovat teleoperaattorit, energiayhtiöt ja pankit, joiden laskutus- ja tiliotemateriaaleja yhtiöt tulostavat tai toimittavat asiakkaille sähköisesti. Lisäksi on kasvava rooli paikallisilla suoralaskutusmarkkinoilla.

Kauppa tehtiin ehdollisena joulukuussa 2003, jonka jälkeen on selvitetty muun muassa kilpailuviranomaisten vaatimuksia. Latvian viranomaiset edellyttävät Suomen Postin myyvän osuutensa latvialaisesta SIA Latvijas Elektroniskais Pastsista, josta se omistaa 49 prosenttia. Tämä omistusosuus myydään vaatimusten mukaisesti.

Postin Sähköisen vientivälityksen toimintamuotoina ovat tulostus- ja ulkoistuspalvelut sekä sähköisen laskutuksen ja asioinnin, tiedonhallinnan ja suoramainonnan palvelut. Liiketoimintaryhmä toimii nyt kahdeksassa maassa. Suomessa siihen kuuluvat Atkos Oy ja Elma Oy.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.