Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Nokian Renkaiden Venäjän-tehtaan urakka Lemconille

(Compiler News 31.5.2004) Nokian Renkaat ja Lemminkäinen-konserniin kuuluva Lemcon ovat tehneet urakkasopimuksen rengastehtaan rakentamisesta Pietarin lähistölle Vsevolozhskiin. Perjantaina allekirjoitetun sopimuksen arvo on noin 21 miljoonaa euroa.

Nokian Renkaiden uuden tehdaskiinteistön maanrakennustyöt alkoivat jo toukokuun alussa ja peruskiven muurauksen on tarkoitus tapahtua kesäkuun 23. päivä. Tehtaan ensimmäisen vaiheen on suunniteltu valmistuvan ensi vuonna.

Nokian Renkaiden täysin omistamaan tehtaaseen investoidaan tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä noin 52 miljoonaa euroa. Tuotantolaitos käynnistyy vuonna 2005 ja tavoitteena on valmistaa noin 1,5 miljoonaa rengasta vuonna 2006.

Tehtaan ensimmäisen rakennusvaiheen kokonaisala on noin 21 000 neliömetriä, mikä tuotantoala riittää noin neljän miljoonan renkaan vuosituotantoon. Tehdasrakennusta laajennetaan vaiheittain lisäinvestoinneilla ja tavoitteena on kahdeksan miljoonan renkaan kapasiteetti noin kymmenen vuoden kuluttua. Laitoksen konekanta on suurimmaksi osaksi uutta ja mahdollisimman pitkälle automatisoitua. Myös haitallisten ympäristövaikutusten minimointiin on kiinnitetty paljon huomiota.

Vsevolozhskissa valmistettavat Nokian-merkkiset henkilöautorenkaat myydään ensisijaisesti Venäjän kasvaville rengasmarkkinoille. Uuteen rengastehtaaseen palkataan alkuvaiheessa noin 200 työntekijää, joista valtaosa on venäläisiä. Uuden henkilöstön koulutus aloitetaan jo syksyllä.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.