Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Latvialaissijoittajilla vahva asema Venäjän Pihkovassa

(Compiler News - 30.5.2004) Latvialaiset yritykset ovat ylivoimaisesti suurimpia ulkomaisia investoijia Pihkovan alueella Luoteis-Venäjällä. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Pihkovaan tehdyistä ulkomaisista suorista investoinneista 72,5 prosenttia tuli Latviasta, 18,4 prosenttia Britanniasta, 6,4 Virosta ja 2,7 prosenttia Ruotsista.

The Baltic Times -lehden Pihkovan elinkeinoviranomaisilta saamien tietojen mukaan ulkomaisten investointien arvo nousi tammi-maaliskuussa 12,2 miljoonaan dollariin, mikä oli puoli miljoonaa dollaria enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lähes kaikki Pihkovaan alkuvuonna tehdyt investoinnit tulivat ulkomailta. Ulkomaisista investoinneista yli puolet olivat paikallisiin tytäryhtiöihin tehtyjä osakepääomasijoituksia.

Ulkomaisten sijoittajien investointikohteina olivat kauppa, kahvila- ja ravintolatoiminta, eri teollisuusalat sekä kuljetustoiminta. Alueellisesti investoinnit painottuivat Pihkovan kaupunkiin.

Pihkova on ainoa Venäjän hallintoalue, jolla on yhteinen raja kolmen eri maan kanssa. Se rajoittuu Valko-Venäjään, Viroon ja Latviaan. Pihkovasta on rautatieyhteydet Pietarin, Murmanskin, Kaliningradin, Tallinnan ja Riian satamiin. Pihkovan kaupungista on Pietariin vain 280 kilometrin matka.

Pihkovan alue pyrkiikin hyödyntämään EU:n monirajaisille alueille suunnattua tukiohjelmaa. Pihkovassa Euroregions.statuksen on saanut jo Pihkova-Livonia ja samaa asemaa haetaan nyt myös Plekavalle.

Pihkovan suunnitelmissa on strategisen sijainnin tehokkaampi hyödyntäminen, vientitoiminnan kehittäminen, markkinatalouden edistäminen sekä erityisesti matkailuelinkeinon vahvistaminen.

Pihkovan suuryrityksistä noin 15 prosenttia on yksityisomistuksessa ja 47 prosenttia on valtion ja yksityisten yhteisyrityksiä. Paikallisen teollisuuden tärkeimmät vientikohteet ovat Valko-Venäjä, Saksa, Latvia ja Ukraina.

Pihkovan pinta-ala on 55 300 neliökilometriä ja asukasluku vain 840 000. Alueen ekologinen tila on Venäjän mittakaavassa erinomainen. Kokonaispinta-alasta 40 prosenttia on metsää ja alueella on noin 600 jokea ja 3 700 järveä. Pihkovan luonnonvaroja ovat metsän ohella turve ja mineraalit, jotka soveltuvat erityisesti rakennustarviketuotantoon.

Pihkovan kaupunki on 1 100 vuotta vanha. Sitä pidetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Kaupungissa on oma Kreml, muinaisia linnakkeita sekä vanhoja luostareita.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.