Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Onnisen tytäryhtiö valittiin vuoden suomaiseksi yritykseksi Puolassa

(Compiler News - 28.5.2004) Onninen Oy:n puolalainen tytäryritys Onninen Sp. zo.o. on valittu ”Vuoden suomalaiseksi yritykseksi Puolassa”. Finpron ja Puolan suomalaisen kauppakillan perustaman palkinnon luovutti tytäryhtiön toimitusjohtajalle Jussi Piipposelle Suomen puolan suurlähettiläs Hannu Hämäläinen.

Luovutuspuheessaan suurlähettiläs Hämäläinen kiitteli Onnisen menestystä Puolan markkinoilla:

”Onnisen alkuperäinen investointi Puolassa on kasvanut maanlaajuiseksi yli 60 miljoonan liiketoiminnaksi. Yritys on rakentanut laajan myyntiverkoston, yhdistänyt aiemmin ostetut puolalaiset yritykset Onninen brandin alle ja avannut uuden jakelukeskuksen vuonna 2003”, suurlähettiläs perusteli.

”Aloittaessamme toimintamme Puolassa vuonna 1996 otimme tietoisen riskin. Tiesimme hyvin, ettei tukkutoiminta Puolassa ole välttämättä kultakaivos, mutta luotimme toisaalta suurten markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin”, totesi toimitusjohtaja Piipponen omassa vastauspuheessaan.

Onninen Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö perustettiin Puolaan vuonna 1995. Joulukuussa 2002 Onnisen seitsemän puolalaista tytäryhtiötä fuusioitiin Onninen Sp. zo.o. -nimiseksi. Tällä hetkellä yhtiö työllistää 550 henkilöä ympäri Puolaa ja yhtiön pääkonttori on Varsovassa.

Onninen on ainoa tukkuliike Puolassa, joka toimii sekä sähkö- että LVI -alalla. Sen asiakaskuntaan kuuluvat sähkö- ja LVI -urakoitsijat, teollisuus, energialaitokset, julkiset organisaatiot ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjät. Yhtiön arvioitu liikevaihto vuonna 2004 on 400 miljoonaa zlotya eli noin 80 miljoonaa euroa.

Palkinnon perustamisella Finpro ja kauppakilta ovat halunneet huomioida suomalaisten yritysten saavutuksia Puolassa ja samalla mainostaa Puolaa hyvänä investointikohteena yrityksille. Finpron mukaan jo noin 200 suomalaisyritystä on investoinut Puolaan. Investointien kokonaissummaksi lasketaan noin miljardi euroa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.