Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Puolassa jo yli 17 miljoonaa kännykkäasiakasta
- tälle vuoden odotetaan ainakin viiden miljoonan lisäystä

(PMR - Compiler News 28.9.) Puolassa oli viime vuoden lopulla 17,4 matkapuhelinpalvelujen tilaajaa, kertoo maan infrastruuriministeriö. Tilaajamäärä kasvoi 3,5 miljoonalla vuoteen 2002 verrattuna. Kiinteän verkon puhelinasiakkaiden määrän kasvu on tässä vaiheessa lähes pysähtynyt 12 miljoonan tilaajan tasolle.

Kiinteän verkon puhelinpalveluja tarjoaa silti yhä 89 operaattoria, kun kovaa tahtia kasvavaa mobiilisektoria hoitaa vain kolme operaattoria, yhtenä niistä Telekomunikacja Polska, joka on liikevaihdoltaan Puolan suurin yritys. Lisäksi Puolassa on 19 voimassa olevan teletoimiluvan haltijaa, jotka eivät ole toistaiseksi halunneet tai kyenneet aloittamaan toimintaansa.

Valmistajien mukaan matkapuhelinten myynti kasvoi viime vuonna tuntuvasti enemmän kuin tilaajien määrä. Rzeczpospolita-lehden huhtikuun lopulla haastattelema Nokia Polandin toimitusjohtaja Kuba Pancewics arvioi matkapuhelinten myynnin nousseen jopa viiteen miljoonaan. Ero liittymätilaajien määrän kasvuun saattaa selittyä sillä, että osa myynnistä korvasi jo vanhentunutta laitteistoa ja osa myynnistä oli rinnakkaismyyntiä aikaisemmille tilaajille.

Toimitusjohtaja Pancewics odottaa lehden mukaan matkapuhelinmyynnin nousevan tänäkin vuonna ainakin viiden, mahdollisesti jopa kuuden miljoonan laitteen tasolle.

Nokia Poland on ilmoittanut viime vuoden liikevaihdokseen 2,4 miljardia zlotya. TNS Telecomin huhtikuussa tekemän tutkimuksen mukaan Nokialla on Puolassa erityisen vahva asema yrityssektorilla, jossa sen markkinaosuus nousee 87 prosenttiin.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.