Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
KCI Konecranes toimittaa nostureita terästehtaalle Länsi-Siperiaan

(Compiler News 21.4.2004) KCI Konecranes toimittaa venäläiselle terästehtaalle Länsi-Siperiaan yhdeksän raskasta terästehdasnosturia. Tilaajana on Zapadno-Sibirskij ja tilauksesta vastaa tytäryhtiö ZAO Konecranes Russia. Nosturit toimitetaan yhtymän paikallistehtaaseen tämän vuoden lokakuun ja ensi vuoden huhtikuun välisenä aikana. Osapuolet eivät julkista useamman miljoonan euron arvoisen sopimuksen tarkkaa hintaa.

Teräksen hinta on noussut nopeasti ja Venäjän terästeollisuus pyrkii maksimoimaan tuotantonsa. Uudet nosturit ovat osa Zapadno-Sibirskijin laajennusohjelmaa. Novokuznetskin tehtaan kilpailuetuna on sen kilpailijoitaan alhaisemmat puolivalmisteiden ja rakennusteräksen tuotantokustannukset. Tuotannon laajentaminen on siten Zapadno-Sibiriskijille luonnollisin keino kasvattaa marginaaleja.

Noin 40 prosenttia Zapadno-Sibirskijin tuotannosta viedään Kiinaan ja Tyynen meren alueelle. Yhtymä on Venäjän itäisin teräksen valmistaja, mikä antaa sille etulyöntiaseman Kiinan kaupassa.

Nosturitilaus käsittää yhden 150 tonnin nosturin, kolme huoltonosturia, kolme teräslevyjen siirtämistä käytettävää nosturia ja kaksi magneettinosturia. Kaikissa nostureissa on vaihtovirtataajuusmuuttajakäytöt. Terästehdasnosturit ovat vaativimpia nostureita ja niitä koskevat turvamääräykset ovat tiukat.

Finnvera on antanut nosturikaupalle taloudelliset vakuudet. Kaikkiaan on kansainvälisen rahoituksen saaminen käynnistänyt useita samanlaisia projekteja markkinoilla.

”Venäjällä ovat nosturialalla tähän asti toimineet vain paikalliset valmistajat, mutta nyt on tarvetta paremmalle teknologialle”, kertoo KCI Konecranesin Kaakkois-Euroopan johtaja Seppo Hoppu.

KCI Konecranesilla on pitkä kokemus nykyaikaisista terästehdassovelluksista. Samankaltaisia nostureita on toimitettu terästehtaisiin Pohjoismaissa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.