Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
BBH keskittää Venäjän-toimintojaan fuusioimalla kaksi olutyhtiötä

(Compiler News - 21.4.2004) Baltic Beverages Holding fuusioi kaksi venäläistä tytäryhtiötään, Pietarin Vena-panimon ja ja Zolotoy Uralin Tseljabinskissa. Fuusio päätettiin tehdä, koska BBH integroi toimintojaan vaiheittain lisätäkseen tehokkuutta myynnissä, jakelussa, hankinnoissa ja kapasiteetin hyödyntämisessä.

Fuusion toteutuminen vaatii vielä hyväksynnän sekä molempien yhtiöiden yhtiökokouksilta että Venäjän kilpailuviranomaisilta.

Viime vuonna näiden fuusioitavien panimoiden yhteenlaskettu volyymi oli 250 miljoonaa litraa ja markkinaosuus 3,6 prosenttia. Kaikkiaan BBH:n osuus Venäjän, eli maailman viidenneksi suurimmista olutmarkkinoista, oli 33 prosenttia vuonna 2003.

Venan ja Zolotoy Uralin toiminnot ja tuotemerkkivalikoimat täydentävät toisiaan hyvin. Vena on jo jonkin aikaa etsinyt keinoja vastatakseen premium-oluiden, Nevskoyen ja lisenssivalmistetun Tuborgin, kasvavaan kysyntään Uralin alueella. Nopeassa kasvuvaiheessa oleva Zolotoy Ural on puolestaan vahva perusoluiden valmistuksessa.

BBH:lla on kymmenen panimoa Venäjällä, kolme Ukrainassa, neljä Baltian maissa ja yksi Kazakstanissa. Yhtiö on alan markkinajohtaja Venäjällä, Kazakstanissa ja Baltiassa. Sen kokonaismyyntivolyymi oli viime vuonna 3 135 miljoonaa litraa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.