Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
RP Group Vaalimaa logimix
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
The Baltic Times:
Baltian rikkaimmilla 300 miljoonan euron varallisuus

Baltian 50 rikkaimman henkilön joukkoon kuuluu 18 latvialaista, 18 liettualaista ja 14 virolaista miljonääriä, selviää The Baltic Timesin ensimmäistä kertaa laatimasta ranking-listasta.

Baltian varakkaimmiksi yksityishenkilöiksi talouslehti nimesi Parekss Bankin perustajat Valeri Karginin ja Viktor Krasovitskin. Kummankin miehen varallisuudeksi arvioitiin noin 300 miljoonaa euroa. Listan kärkikolmikkoon nousi myös Ventspilsin pormestari Aivar Lembergs 230 miljoonan euron omaisuudellaan.

Rikkaimmat henkilöt Liettuassa ovat VP supermarketketjun omistajat Naumavicius ja Martsinkjavicius. Näiden vertailussa neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneiden miesten arvoksi laskettiin noin 200 miljoonaa euroa.

Viron varakkain ja koko Baltian yhdeksänneksi rikkain on Pakterminalin omistaja Anatoli Kanajev. Hänen varallisuutensa määräksi arvioitiin 100 miljoonaa euroa.
The Baltic Timesin Top 50 -listan lähtökohtana oli noin 100 huippuvarakkaaksi tiedettyä henkilöä. Lehden kokoama, lakimiehistä, tilintarkastajista ja liikemiehistä koostunut paneeli rajasi tästä joukosta 50 lopulliseen vertailuun päässyttä kandidaattia.

Vertailun perusteina olivat tiedossa ollut omaisuus sekä sen käypä markkina-arvo. Liikeomaisuuden osalta arvioperusteena oli myyminen strategiselle sijoittajalle. Tämä luonnollisesti lisäsi omaisuuksien laskennallista arvoa, koska Baltian markkinat ovat dynaamisessa investointien ja yrityskauppojen vaiheessa.

Joulukuun uutisotsikot


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.