Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
Nokian Renkaat osti pinnoitustehtaan Pietarissa

(Compiler News - 13.6.2003) Nokian Renkaat aloittaa kuorma-autonrenkaiden pinnoitustoiminnan Venäjällä. Toiminta lähtee heti käyntiin yhtiön ostettua Pietarista Euroban-dag -nimisen pinnoitustehtaan. Myyjänä oli imatralainen Vuoksen Kumi, joka perusti yhtiön Pietariin jo vuonna 1994.

Euroban-dagin liikevaihto vuonna 2002 oli 0,5 miljoonaa euroa ja se pinnoittaa tällä hetkellä noin 2 000 kuorma-autonrengasta vuositasolla.

Ostettu yritys on Nokian Renkaiden mittakaavassa pieni hankinta, mutta se antaa välittömästi hyvän lähtökohdan toiminnan kasvattamiselle. Eurobanin ajanmukainen laitteisto on tuotu Suomesta ja pinnoitustehtaalla on ammattitaitoinen henkilöstö. Nokian Renkaiden Vianor Holdingin toimitusjohtaja Seppo Kupi luonnehtii Venäjän markkinapotentiaalia suureksi. Kun Suomessa myydään vuodessa 100 000 uutta kuorma-autonrengasta ja pinnoitetaan 250 000, on vastaava suhde Venäjällä vielä vaatimatonta tasoa.

Uusia renkaita myydään Venäjällä noin 10 miljoonaa, mutta pinnoitettuja vasta noin 50 000 kappaletta. Varsinainen potentiaali koostuu tosin vain uutena myytyjen länsimaisten renkaiden mahdollisesti pinnoitukseen palautuvista rengasrungoista, koska venäläisvalmisteisten runkojen käyttäminen ei takaa vaadittavaa laatua. Ulkomaistenkin renkaiden vuosimyynti nousee joka tapauksessa noin kahteen miljoonaan vuodessa.

Pinnoitettujen renkaiden käyttäminen on jo itsestään selvyys Suomessa ja muissakin EU-maissa. Venäjällä pinnoittamisen käyttämistä ei ole vielä oivallettu. "Kun pinnoitetun renkaan hinta on meillä noin 40 prosenttia uuden renkaan hinnasta ja kestävyys on silti sama, ei asiassa pitäisi olla mitään miettimistä", Seppo Kupi vakuuttelee.

Hyvään pinnoituslaatuun tarvitaan kuitenkin perusrakenteeltaan moitteettomia käytettyjä rengasrunkoja, korkealuokkaisia pinnoitusmateriaaleja, hyvät laitteistot ja ammattitaitoa.

Kesäkuun uutisotsikot


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.