Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
Säästömarketin ja Lidlin logokiista jatkuu - Viron patenttivirasto siirsi käsittelyn syksyyn

(BBN - Compiler News - 23.4.2003) Keskon ja Lidlin Virossa vireillä olevan tavaramerkkikiistan käsittely siirtyy syksyyn, ilmoittaa Viron patenttivirasto. Kiista koskee Lidlin logoa, joka muistuttaa liikaa Keskon omistaman Säästumarket-ketjun liiketunnusta.

Säästumarket pani asian jo aikaisemmin vireille ja tavaramerkkikiista periytyi Keskolle Säästumarket-kaupan myötä.

Toukokuussa 2002 Säästumarket jätti virallisen valituksen patenttivirastoon vaatien Lidlin logolle käyttökieltoa. Säästumarket toteaa rekisteröineensä oman liiketunnuksensa Virossa jo vuonna 1998, kun taas Lidl rekisteröi omansa vasta helmikuussa 2002.

Talouslehti Äripäevin haastattelema panttiasioiden asiantuntija pitää Säästumarketin asemaa vahvana. Kauppaketju rekisteröi logonsa siinä vaiheessa kun Lidl oli vielä tuntematon yritys Virossa. Lidl ei liioin reagoinut rekisteröintiin, vaikka se olisi ehkä vielä voinut vaikuttaa päätökseen.

Mikäli patenttivirasto ratkaisee kiistan Säästumarketin ja Keskon eduksi, voi se pahasti haitata Lidlin markkinoille tuloa Virossa. Saksalainen kauppajätin alkuvalmistelut ovat jo käynnissä, mutta suunnitelmat saattavat muuttua ellei sen sallita käyttää omaa logoaan.

Huhtikuun uutisotsikot


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.