Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
Tapio Paarma luopuu Lietuvos Telekomasin pääjohtajan tehtävästään

(Compiler News - 4.4.2003) Tapio Paarma luopuu toukokuun alussa Lietuvos Telekomasin pääjohtajan tehtävästään. Paarma ilmoittaa siirtyvänsä Lietuvos Telekomasin pääomistajan TeliaSoneran palvelukseen myöhemmin ilmoitettavaan toimeen.

Tapio Paarma on vetänyt Lietuvos Telekomasia vuodesta 1998, jolloin valtio aloitti teleyhtiön yksityistämisen myymällä 60 prosenttia sen osakkeista Soneran ja Telian tasaosuuksin omistamalle holding-yhtiölle.

Paarman tilalle astuu välikaisena pääjohtajana Kjell-Ove Blom. Paarma jää kuitenkin Lietuvos Telekomasiin vuoden loppuun saakka Blomin neuvonantajaksi. Järjestelyn tarkoituksena on varmistaa yhtiön strategisten linjausten jatkuvuus pääjohtajan vaihdosprosessin aikana.

Väliaikaisena pääjohtajana toimiva Kjell-Ove Blom on kokenut muutosjohtaja, joka tulee tehtävään puolalaisen Netia-teleyhtiön pääjohtajan tehtävästä.

"Lietuvos Telekomasin nykyisessä kehitysvaiheessa on luonnollista, että Blomin jälkeen varsinainen pääjohtaja on liettualainen", ilmoittaa TeliaSoneran varatoimitusjohtaja ja Baltian aluejohtaja Erik Hallberg.

Tapio Paarman aikana Lietuvos Telekomas on nopeasti uudistunut teknologisesti edistyneeksi moderniksi liikeyritykseksi, joka tänä päivänä sijoittuu hyvin eurooppalaisessa vertailussa. Teleyhtiön analoginen puhelinverkko on nyt lähes kokonaan digitalisoitu. Yhtiö on Paarman johdolla myös listautunut Vilnan pörssiin.

Yksityistämisehtoihin sisältyneen kiinteän verkon monopolioikeuden päättyminen ei huolestuta Lietuvos Telekomasia. Hallituksen puheenjohtaja Gintautas Zintelisin vakuuttaa, että yhtiö kykenee hyvin vastaamaan uuden kilpailutilanteen ja EU-jäsenyyden antamiin haasteisiin.

Tapio Paarma on viime vuosina ollut ehkä kiistellyin yritysjohtaja Liettuassa. Hän on joutunut monen pilapiirroksen ja tv-sketsin kohteeksi. Alussa Paarman epäkiitollisena tehtävänä oli johtaa jälkiarvostelijoiden mielestä liian halvalla myytyä kansallisaarretta. Myöhemmin liettualaisten käsityskyvyn ylitti puhelinpalveluiden hinnoitteleminen vastaamaan todellisia kustannuksia ja välttämättömiä investointitarpeita.

Huhtikuun uutisotsikot


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.