Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
Lietuvos Telekomasin internet-käyttäjät saavat F-Securen virussuojan

(Compiler News - 16.9.2002) Liettuan johtava teleoperaattori Lietuvos Telekomas aloittaa F-Securen anti-virus sovellusten välittämisen internet-asiakkaileen. Ensimmäisenä asiakasryhmänä pääsevät virustorjuntapalveluiden piiriin teleyhtiön DSL-käyttäjät, mutta jatkossa palvelua tullaan tarjoamaan kaikille Lietuvos Telekomasin internet-asiakkaille.

Lietuvos Telekomas ja F-Secure tekivät sopimuksen turvapalveluiden välittämisestä viime kesäkuussa. Kysymyksessä ei ole perinteinen lisenssinmyynti, vaan F-Securen hallinnoiman turvapalvelun online-välitys. Sovellus on toimii automaattisesti heti asennuksesta lähtien ja se päivittää F-Securen uusimpia viruksentorjuntaohjelmia. Palveluun kuuluu virustorjunnan lisäksi myös palomuuri, joka analysoi ja seuraa sisääntulevia ja ulosmeneviä informaatiovirtoja.

F-Securen nyt toimittama palvelu on lajissaan ensimmäinen Liettuassa. Suomessa F-Securen keskitetysti hallinnoimia palveluja käyttävät muun muassa Sonera, Elisa ja HTV:n Welho. Sovellus on entuudestaan käytössä myös ulkomailla, asiakkaina France Telecomin tytäryhtiö Wanadoo sekä Telia.

"Sopimus Lietuvos Telekomasin kanssa merkitsee F-Securelle uudenlaista avausta itäisen Euroopan markkinoille. Aikaisempaa ohjelmistomyyntiä täydentää nyt laaja palveluntarjonta internet-operaattorin välityksellä", toteaa myyntipäällikkö Kalle Korpi. F-Securessa seurataan nyt entistä kiinnostuneemmin internet-markkinoiden nopeaa kasvua ja kehitystä myös muualla idässä.

Lietuvos Telekomasin liiketoiminnan perustama on edelleen kiinteän puhelinverkon operointi, johon sillä on monopolioikeus vielä tämän vuoden loppuun. Yhtiössä on kuitenkin jo pitempään suunnattu kasvuresursseja nimenomaan internet- ja datasiirtopalveluihin. Internet-palveluiden liikevaihto-osuus nouseekin tänä vuonna jo yli 10 prosentin. Lietuvos Telekomasin tärkein internet-palvelu on takas.lt-portaali, josta on olemassa nyt myös englanninkielinen versio.

Vilnan pörssissä listatun Lietuvos Telekomasin pääomistaja on 60 prosentin osuudellaan Amber Teleholding, jonka taas Sonera ja Telia omistavat tasaosuuksin. Soneran ja Telian yhdistyminen tulee toteutuessaan muuttamaan Lietuvos Telekomasin asemaa. Yhtenä vaihtoehtona on, että Liettuan telejätistä tulee uuden Sonera-Telia -konsernin konsolidoitu tytäryhtiö.

Syyskuun uutisotsikot


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.