Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
studies
OKO:n ja Hansapankin yhteistyö nopeuttaa Suomen ja Baltian välistä maksuliikennettä

(Compiler News - 25.6.2002) Osuuspankkien Keskuspankki OKO ja Hansapank-pankkiryhmä ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka kattaa laajasti erilaisia pankkipalveluja Baltiassa ja Suomessa.

Yhteistyön ansiosta OKO:n ja osuuspankkien maksuliikepalvelut Suomen ja Baltian maiden välillä nopeutuvat ja rahoituspalvelut Baltiassa laajentuvat oleellisesti. Sopimus noudattaa OKO:n strategiaa, jonka mukaan pankki toteuttaa palvelunsa Suomen lähialueilla yhdessä vahvojen paikallisten rahoituslaitosten kanssa. OKO ja Hanspank tähtäävät Suomen ja Baltian maat kattavan palveluketjun kehittämiseen. Sen perustana on paikallinen osaaminen ja asiantuntemus.

Baltian ja etenkin Viron pankkipalveluille on Suomessa selvää kysyntää, sillä suomalaiset pk-yritykset aloittavat ulkomaantoimintansa usein juuri Baltian markkinoilla. Pelkästään Viroon on rekisteröity noin 1 500 yritystä, joissa on suomalaista omistusta. Kysytyimmät palvelut liittyvät maksuliikenteeseen ja kassanhallintaan sekä raha- ja valuuttakauppaan.

"Tällä sopimuksella Hansapank ja OKO tukevat myös suomalaisten ja balttilaisten yritysten välistä liiketoimintaa", sanoo Hansapank-ryhmän pääjohtaja Indrek Neivelt. Pääjohtajan mukaan Hansapankilla on jo vastaavanlainen yhteistyösopimus ruotsalaisen FöreningsSparbankenin kanssa.

Vuonna 1991 perustetulla Hansapankilla on yleispankit Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Hansapank on Baltian suurin pankkiryhmä ja sillä on 2,9 miljoonalla asiakkaallaan hallussaan yli kolmannes alueen pankkimarkkinoista. Tämän lisäksi ryhmään kuuluu Baltian suurin rahoitusyhtiö Hansa Capital ja yrityspankki Hansabank Markets.

OKO:n liiketoimintoina ovat yrityspankkitoiminta, investointipankkitoiminta, vähittäispankkitoiminta sekä keskuspankkitoiminta ja varainhallinta. Sen tärkeimmät tytäryhtiöt ovat Okopankki, Opstock, OP-Rahoitus ja OKO Venture Capital.

Hansapank ilmoittaa taseensa loppusummaksi 5 miljardia euroa, kun taas OKO:n tase oli maaliskuun lopussa 12,3 miljardia euroa. Kumpikin pankkiryhmittymistä on pörssinoteerattu, Hansapank Tallinnan pörssissä ja OKO Hexissä Helsingissä.


 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.