tutkimuia
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Helmikuu, 2006

Tauno Tiusanen
LÄNTISET SIJOITUKSET SIIRTYMÄTALOUKSISSA.
ESIMERKKEJÄ TEOLLISUUDESTA JA PALVELUISTA
(Suomenkielinen tiivistelmä tutkimuksesta: Foreign Investors in Transitional Economies: Cases in Manufacturing and Services)
Northern Dimension Research Centre
Publication 26.

Lue koko englanninkielinen tutkimus


Tiivistelmä:

Entisen itä-blokin alueella siirtymävaihetta kommunismista markkinatalouteen ovat olennaisesti vauhdittaneet läntiset, suorat sijoitukset (foreign direct investment, FDI). Pääomien siirtymistä lännestä itään ovat vauhdittaneet siirtymätalouksien edulliset palkkakustannukset.

Ulkomaalaisomisteiset yritykset vastaavat jo yli puolesta teollisuustuotteiden myynnistä Tsekin tasavallassa, Unkarissa, Puolassa ja Slovakiassa. Romaniassa vastaava osuus on niukasti alle 50%:n. Keskimääräisesti ottaen joka kolmas teollinen työpaikka itäisessä Keski-Euroopassa on ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä.

Läntiset yritykset ovat aivan ratkaisevasti kohentaneet jälki-kommunististen maiden vientikilpailukykyä. Teollisuustuotteiden viennistä ulkomaalaisomisteiset yritykset vastaavat 88%:n osuudesta Unkarissa. Vastaava lukema Slovakiassa on 75%, Tsekin tasavallassa lähes 70% ja Puolassa 66%. Virossa osuus jää hieman alle puoleen.

Siirtymätalouksiin etabloituneet tuotantolaitokset ovat erittäin suuressa mittakaavassa luoneet tuontia korvaavaa tuotantoa. Tätä toimintaa on kuitenkin vaikea analysoida tarkkojen lukujen valossa.

Ulkomaalaiset autofirmat ovat näyttävästi rantautuneet siirtymätalouksiin. Koko jälki-kommunistisen kauden sensaatiomaisin yrityskauppa tehtiin 1990-luvun alussa, kun Länsi-Euroopan suurin autontuottaja, Volkswagen, osti Skodan tehtaan entisessä Tsekkoslovakiassa. Läntinen omistaja on investoinut Skodan saneeraukseen miljardeja euroja. Skodan tuotanto, josta yli 80% menee vientiin, on noin kolminkertaistunut n. 170.000 autosta lähelle puolta miljoonaa ajoneuvoa vuodessa. Slovakiassa VW tuottaa autoja omalla merkillään.

Polski-Fiat oli tuttu näky kommunistisessa Puolassa. Yhteiskuntajärjestelmän muuttuessa osti italialainen Fiat puolalaisen lisenssivalmistajansa. Puolassa Fiat on uusien autojen myynnissä markkinajohtaja, mutta läntiselle yritykselle on tärkeää, että suurin osa Puolassa halvalla tuotetuista autoista menee vientiin.

Kommunistisessa Romaniassa Dacian autotehdas tuotti Renault-autoja lisenssillä. Tämä autotehdas oli pitkään romanialaisten hallussa, mutta vuosisadan vaihteessa Renault osti entisen lisenssipartnerinsa. Romanian alhainen palkkataso oli ilmeisesti ratkaiseva tekijä tässä yrityskaupassa.

Länsi-Euroopassa autoteollisuudessa tuntipalkka on n. 25-30 euroa, kun vastaava lukema itäisessä Keski-Euroopassa on n. 3-6 euroa. Viimemainitulle alueelle on syntynyt autoteollisuuden klusteri. Japanilainen Suzuki tuottaa autoja Unkarissa. Tsekin tasavallassa on Toyotan ja Peugeotin yhteisyritys. Hyundai tuottaa Kia-merkkiään Slovakiassa. Autoteollisuuden komponenttivalmistajat ovat suurin joukoin siirtyneet kyseisen klusterin toimittajiksi.

Itäiseen Keski-Eurooppaan investoidut rahat ovat kuitenkin suurimmalta osin päätyneet palveluihin. Erityisen hanakasti läntiset yritykset ovat pureutuneet siirtymätalouksien rahalaitoksiin. Siirtymätalouksien pankkisektori on hyvin suurelta osin läntisten instituutioiden hallinnassa. Siirtymäkauden näyttävin vallankumous on kuitenkin tapahtunut vähittäiskauppasektorilla. Päivittäistavarakaupan eurooppalaiset jättiläiset ovat isoin panoksin perustaneet super- ja hypermarketteja siirtymätalouksiin.

Saksalainen Metro ja brittiläinen Tesco kilpailevat näkyvästi markkinajohtajan asemasta. Toimiala on konsolidoitunut erittäin lyhyessä ajassa.

Siirtymätalouksissa vähittäisportaan on kilpailtava ostokorin hinnalla. Tästä johtuen on pyrittävä maksimoimaan hankinnat paikallisilta toimittajilta.

Vähittäiskaupan investoinneilla siirtymätalouksissa on siis kerrannaisvaikutuksia: tuotantoa siirretään asiakkaiden (kauppaketjujen) myötä itään.

Tescon toimintaan keskittyvä analyysi toteaa, että kansainväliset päivittäistavarakauppiaat korostavat ”omien merkkien” tärkeyttä. Kiihtyvässä kilpailussa haetaan keskimääräiseen ostoskoriin halpoja, mutta laadukkaita vaihtoehtoja. Isojen ketjujen omat merkit ovat kasvussa sekä lännessä, että idässä.

Siirtymätalouksien kuluttajat ovat ilmeisestikin hyötyneet läntisten ketjujen tulosta vähittäiskaupassa. Tämän sektorin jatkuva konsolidoituminen voi tietysti johtaa harvojen yritysten dominointiin, mikä ei ole hintakilpailulle eduksi.

Lue koko englanninkielinen tutkimus.


More information:
Lappeenranta University of Technology
NORDI, Northern Dimension Research Center
P.O.Box 20, FIN-53851 Lappeenranta, Finland
Telephone: +358-5-621 11
Telefax: +358-5-621 2644
www.lut.fi/nordi

mailto:nordi@lut.fi

Compiler Trade Web Site: Studies:
Lappeenranta University of Technology/Index
Studies on emerging markets/Index
Special Reports
Tutkimukjsia/Hakemisto

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.